Keramiek

Keramiek wordt vervaardigd uit zuivere natuurlijke materialen zoals klei en kwarts. Het wordt gevormd en op hoge temperaturen gebakken, waardoor er een door-en-door gekleurd, constant en kwalitatief hoogwaardig product ontstaat. Gres Porcellanato voldoet aan strenge normen en toleranties, is sterk en vorstbestendig.

KLEUR- EN MAATVAST
Keramiek is kleurvast en voegt stijl en elegantie toe aan ieder ontwerp. Geïnspireerd door natuursteen en natuurlijke elementen worden structuur- en kleurschakeringen door middel van verschillende patronen perfect nagebootst. Uiteraard zonder onregelmatigheden zoals die bij natuurlijke materialen wel kunnen voorkomen. Dit in combinatie met een productieproces en kwaliteitscontroles die een zeer maatvast en eenvoudig te verwerken product produceren.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK
Keramiek heeft een zeer lage porositeit (minder dan 0,05%). Dit wil zeggen dat er nauwelijks kleine openingen in de tegels aanwezig zijn waardoor vuil en vlekken weinig kans om in te trekken. Algen, mossen en schimmels krijgen nauwelijks de kans om te hechten aan de tegel.

BINNEN EN BUITEN TOE TE PASSEN
Keramiek tegels worden traditioneel uitgevoerd in een dikte van 9 tot 12 mm. Door nieuwe technologische ontwikkelingen worden veel tegels nu ook in 18-20 mm dikte geproduceerd. Voor toepassing van keramiek tegels in de buitenruimte is een gebonden ondergrond voor deze tegels niet meer noodzakelijk, zodat hoge aanlegkosten kunnen worden bespaard.

KRAS- EN SLIJTBESTENDIG
Keramiek is een zeer hard product en daardoor kras- en slijtbestendig. Het belopen van keramische tegels, of bijvoorbeeld het schuiven van meubilair en stoelen heeft geen nadelige invloed op het uiterlijk van keramiek.


Projecten waarin keramiek is gebruikt

Maatwerk in keramiek

Ieder project is uniek; de wensen, toepassingen en situatie is iedere keer weer anders. Keramiek is de laatste jaren veel terrein aan het winnen wat zorgt voor nieuwe en complexere…

Keramische leisteenvloer

Dit prachtige terras heeft het uiterlijk van een leisteenvloer mét de unieke eigenschappen van een keramische tegel. Deze leisteen structuur is gewild om zijn prachtige kleurschakeringen en reliëf, oorspronkelijk ontstaan…

Terras in de buitenlandse zon

Door een groot netwerk van toeleveranciers heeft Stone base exclusive de mogelijkheid u buiten de Nederlandse grenzen te helpen aan uw sierbestratingen. Een prachtig voorbeeld hiervan is een keramisch terras…