Natuursteen

Natuursteen is een functioneel en duurzaam product met een levendig en uniek uiterlijk, miljoenen jaren geleden gevormd door de natuur.

Het bestaat uit afgekoeld vloeibaar gesteente uit de kern van de aarde, of uit sedimenten die onder druk of bij hoge temperaturen zijn versteend. Natuursteen wordt door de geschiedenis heen al gebruikt door de mensheid, als gereedschap en bouwmateriaal. Natuursteen is er in veel variëteiten en wordt gewonnen in groeves over de hele wereld, waar elke soort natuursteen weer anders is.

UNIEK PRODUCT
Natuursteen kan tegen een stootje, is praktisch in gebruik en duurzaam. In de loop der jaren krijgt het natuursteen echt karakter. Omdat natuursteen uit de aarde gewonnen wordt, zijn de eigenschappen en kenmerken afhankelijk van de natuurlijke samenstelling van de steen. Deze samenstelling is niet zo nauwkeurig als een door de mens (met behulp van kleurstof) geproduceerd product. Elke natuursteen is letterlijk anders.

WISSELENDE EIGENSCHAPPEN
De fysieke eigenschappen van natuursteen bepalen kwaliteit van natuursteen. Een homogene structuur heeft betere fysieke eigenschappen dan materialen met een sterk wisselende structuur. In het algemeen hebben fijnkorrelige materialen met een hoge dichtheid de beste fysieke eigenschappen.

VOOR IEDER DESIGN
Wereldwijd wordt natuursteen gebruikt in allerlei bouwstijlen; van modern tot klassiek en van ingetogen tot expressief. Dit is mogelijk door de natuurlijke kleur, het tijdloze karakter en de grote ontwerpvrijheid. Natuursteen is namelijk in vrijwel elke afmeting en vorm leverbaar. De kleuren variëren van natuurlijk wit tot diep zwart, en lopen van egaal tot geaderd en bont.

MAATWERK
Natuursteen kan op verschillende manieren worden bewerkt, van gepolijst tot ruw. Dit bepaalt zowel het uiterlijk als de functionaliteit van het natuursteen. Het uiterlijk van de natuursteen kunt u het beste beoordelen op een klein oppervlak (bijvoorbeeld in onze showroom), omdat op een foto veel van de levendigheid verloren gaat.


Projecten waarin natuursteen is gebruikt

Combinatie van gebakken en natuursteen producten

Dit project van SB exclusive kenmerkt zicht door de harmonieuze manier waarop gebakken straatbakstenen en natuursteen producten zijn gecombineerd en verwerkt. De combinatie van de donkere leisteen met gebakken straatbaksteen…

Maatwerk in natuursteen

Natuursteen; een uniek product dat door de jaren heen door de natuur gevormd wordt. Mede door onze expertise, uitermate geschikt om te bewerken tot prestigieuze en meest uiteenlopende maatwerkproducten. Wat…