Corten of poedercoat?

Beide materialen bieden een duurzame bescherming en hebben een unieke uitstraling maar welke past het beste bij u?

Poedercoating biedt een duurzame bescherming tegen UV- en heeft corrosie werende eigenschappen. Dit doordat er een veel dikkere coating kan worden geproduceerd dan conventionele vloeibare coatings zonder dat het uitloopt. Dit biedt een duurzame bescherming en zorgt voor een glad oppervlak dat uitstekend bestendig is tegen extreme weersinvloeden. Hierdoor is het product net zo tijdloos als de beschikbare kleuren.

Cortenstaal is uniek doordat het materiaal met behulp van externe factoren, zonder enige bewerking, corrosie vast wordt. Dit zorgt er tevens voor dat het 100% recyclebaar is en er geen extra beschermlagen hoeven te worden toegevoegd. De buitenkant wordt bedekt met een luchtdichte laag roest dat ervoor zorgt dat het onderliggende staal wordt afgeschermd van de buitenlucht en niet verder zal roesten. Wat zorgt, door zijn kleurvorming, voor een nostalgisch, natuurlijk en wisselend effect. De verkleuring (roestvorming) van het cortenstaal is per product uniek en afhankelijk van de externe factoren.

Cortenstaal producten worden ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De roestlaag die zich moet ontwikkelen zal afhankelijk van het weer 2-6 maanden duren. U kunt het proces versnellen door tijdens droogte het product te bevochtigen met een oplossing van water en/of water en zout. Tijdens het roestproces kan het cortenstaal product roest (water) afgeven.