Corten staal

Cortenstaal, ofwel weervast staal is een materiaal dat de laatste jaren zeer populair is geworden in de landschapsarchitectuur.

IJzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom worden toegevoegd en herkenbaar wordt door de roestkleur. Dit creëert naast ’n trendy vintage look ook ‘n robuuste, industriële uitstraling Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal in tegenstelling tot andere soorten staal zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen penetreren. Dit zorgt voor een zeer duurzaam en sterk product dat een langere levensduur heeft dan gewoon staal. Daarnaast hoeft het product niet te worden behandeld met een coating of dergelijke waardoor het 100% recyclebaar is.

 

 

Cortenstaal producten worden ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De roestlaag die zich moet ontwikkelen zal afhankelijk van het weer 2-6 maanden duren. U kunt het proces versnellen door tijdens droogte het product te bevochtigen met een oplossing van water en/of water en zout. Tijdens het roestproces kan het cortenstaal product roest (water) afgeven.