Hilversumsformaat

Een exclusieve sortering alleen verkrijgbaar bij Stone base b.v met een hoogte van 80 mm en een wateropname tussen de 0 en 6 %.

De elegantie van een waalformaat en de functionaliteit van een dikformaat. Het nieuwe “moderne Hilversumsformaat” neemt de afgelopen jaren toe in populariteit. Stone base brengt een tweetal exclusieve sorteringen op de markt die zowel getrommeld als ongetrommeld verkrijgbaar zijn. Een uniek formaat, van 24 centimeter lang en 4 centimeter breed, die hierdoor bij iedere stijl past.

De klei komt uit een strengpersmachine en wordt dus niet doormiddel van mallen gevormd. De strook (streng) van klei komt uit de pers en wordt op de dikte van de steen afgesneden. Deze wijze van produceren maakt bijna elke steenvorm mogelijk. De strengpers herkent men aan de zeer strakke vorm, maar kan indien gewenst worden getrommeld.