Poedercoat

Poedercoat, ofwel poederlakken is een elektrostatisch verfproces. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen product gespoten.

Door het elektrostatisch principe blijft het poeder tijdelijk aan het product plakken waarna het in een oven wordt verhit. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt. Een voordeel hiervan is dat het geen oplosmiddel nodig heeft wat zorgt voor een milieuvriendelijk proces.

DRIE TIJDLOZE KLEUREN
De collectie modulaire bloembakken beschikt naast de cortenstaal variant over drie kleuren voorzien van een poedercoating. De verkrijgbare kleuren zijn; wit, antraciet en taupe. Gebaseerd op de kleuren die het meest worden toegepast in de landschapsarchitectuur.

DUURZAAM
Poedercoating biedt een duurzame bescherming tegen UV- en heeft corrosie werende eigenschappen. Dit doordat er een veel dikkere coating kan worden geproduceerd dan conventionele vloeibare coatings zonder dat het uitloopt. Dit zorgt voor een glad oppervlak dat uitstekend bestendig is tegen extreme weersinvloeden. Hierdoor is het product net zo tijdloos als de beschikbare kleuren.