Ingetogen ruimtelijk terras

Voor een project in Hilvarenbeek heeft SB exclusive een extra groot formaat  hardsteen met een gevlamd en geborsteld oppervlak geleverd.

Deze frisse en lichte tegel zijn een meter bij een meter groot en drie centimeter dik. Het gevlamd en geborsteld oppervlak zorgt voor een harmonieuze kleurnuance. Dit in combinatie met het formaat van de tegels, en minder voegen, zorgt voor een rustig en ruimtelijk geheel.

De aanwezige (zwem)vijver vormt een prachtig contrast met de tegels. Als randafwerking is niet gekozen voor traditionele randtegels met bijvoorbeeld een ronding. In plaats hiervan is gekozen om de tegels gedeeltelijk over de (zwem)vijver te leggen. Doordat natuursteen tegels door-en-door hetzelfde materiaal zijn is dit mogelijk zonder dat het zichtbaar is. Een relatief simpele ingreep die een grote esthetische impact heeft op de sfeer van de tuin.