Grootste keramisch terras van Nederland

Het ‘ESTEL gebouw’ in Nijmegen, dat onder meer 25 jaar hoofdkantoor van Royal Haskoning was, ondergaat een grote transformatie. De bijzondere vorm van het gebouw met zijn riante daktuinen, terrassen en balkons springt bij menig passant direct in het oog. In opdracht wordt het complex (dat ook is aangemerkt als gemeentelijk monument) omgetoverd tot Estel Residence, een exclusief appartementengebouw.

Dat het Estel Residence tot het luxere segment behoort, blijkt wel uit de vele voorzieningen die er komen. Niet alleen de ruime oppervlaktes van de 62 appartementen en de kenmerkende grote dakterrassen maken het wonen hier bijzonder; in het souterrain bevinden zich behalve een tweelaagse parkeergarage ook de exclusieve faciliteiten voor bewoners. Zoals een verwarmd zwembad, wellness met sauna, stoomcabine en fitnessruimte, een golfsimulator, logeer- en vergaderruimten en ook een wijnkelder waar iedere bewoner zijn eigen wijnopslag krijgt.

Hoogwaardige uitstraling
De luxe uitstraling van Estel Residence is in alles terug te zien. Zo ook in de terrastegels die refereren aan het Belgisch natuursteen die in onder meer in de entree van het gebouw is verwerkt. Deze keramische tegels worden geproduceerd en geleverd door SB exclusive. Directeur Erwin Swanenberg vertelt dat het gaat om tegels van 75 bij 75 centimeter en een dikte van 2 centimeter. “We leveren tegels in twee verschillende afwerkingen, een wat lichtere, circa 1.300 m2 exclusieve productie en een donkere uitvoering, zo’n 7.500 m2. Daarmee wordt een bijzonder lijnenspel gecreëerd.”

Stone Base werd in de loop van 2015 bij het project betrokken, maakt Swanenberg duidelijk. “In de eerste fase zijn diverse alternatieven bekeken. Uiteindelijk is er voor deze tegels gekozen, een keramische hardsteen-imitatie.” Hij merkt op dat het gaat om tegels met een hoogwaardige uitstraling, passend bij het gebouw. Maatvast ook, met een afwijking van minder dan één millimeter zodat er een strak resultaat ontstaat. De productie gebeurde in één batch, om zo de kleurvastheid te kunnen garanderen. De eerste levering heeft inmiddels plaatsgevonden. Tot slot geeft Swanenberg aan dat niet alleen de terrassen van Estel Residence van hun tegels worden voorzien, maar eveneens de randen van het zwembad dat zich in het gebouw bevindt.