Zwevende zwembadrand met fris en licht terras

Op een unieke gelegen aan de rand van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch is een prachtig fris en licht terras met zwevende zwembadranden gerealiseerd. Een dakterras vanuit waar je bijna over de toppen van de bomen kunt kijken, iets wat je niet snel ziet in Nederland.

Het terras dankt zijn frisse en lichte uitstraling aan het gevlamd en geborsteld oppervlak van het Chinees hardsteen. Een bewerking die bijdraagt aan de antislipwaarde van de tegel, wat zeker wenselijk is rondom een zwembad. Het genuanceerde oppervlak maskeert eventuele gebruikssporen en verkleuringen.

Een doordachte indeling heeft gezorgd voor een diversiteit aan functies op een relatief klein oppervlak. In het overkapte gedeelte rondom het zwembad bevind zich een eetgedeelte met loungeruimte en open haard. Ondanks al deze functies is het zwembad de echte ‘eyecatcher’. Enerzijds door het prachtige contrast tussen de  lichte Chinese hardsteen en het azuurblauwe water. Anderzijds vormt de optisch ‘zwevende zwembadrand’ een prachtige detail.